• 13 herenhuizen
  • tuin op de eerste verdieping
  • 5 slaapkamers
  • inpandige garage
  • gelegen in het gezellige Zeeheldenkwartier

Het plan ‘ De Crispijn’

Het plan biedt ruimte aan 13 eengezinswoningen (opgedeeld in 4 woningtypen), elk met een eigen parkeerplek en een tuin op het zuiden, uniek voor een woning van deze grootte in het Zeeheldenkwartier. Een woning in De Crispijn is een duurzame woning met een ruime woonverdieping, 4 a 5 slaapkamers, werkkamer en parkeergarage/ berging op de begane grond, een knusse tuin op het zuiden en legio aan indelingsvarianten en duurzaamheidsopties. De woningen worden in de basis voorzien van zonnepanelen, HR++-glas en hoogwaardig isolatiemateriaal. Daarmee behalen alle woningen een EPC-waarde van < 0,4 en Energielabel A++.


Architectuur

Qua volume en architectuur sluiten de dertien eengezinswoningen mooi aan bij de bestaande bebouwing in de straat en de sfeer van het Zeeheldenkwartier. Kenmerkend voor de in eclectische stijl gebouwde woningen zijn onder meer de klassieke raamverdeling in het roodbruine gevelmetselwerk, de witte spekbanden en hanekammen boven de ramen en voordeuren en de klassieke sierlijst met smetplank. De verschillen per woning zijn klein en blijven beperkt tot een aantal variaties in het metselwerk van de spekbanden. Zo ontstaat er identiteit en herkenbaarheid voor de bewoners en blijft de eenheid van het blok intact. Een verschil dat subtiel waarneembaar is en toch een eigen uitstraling aan de woning geeft.

Er is veel aandacht besteed aan de kwaliteit en afwerking van de woningen. Zo geven de hoge plafonds van maar liefst 2.95 meter en de houten binnendeuren de woningen van binnen ook de grandeur van het Zeeheldenkwartier mee.